top of page

La Playlist de La Terra!

Segur que tots estem d’acord en que la vida sense música no seria el mateix. Potser encara més, i sou d’aquells que penseu que a la vida li falta música de fons. També coincidirem en que una bona melodia ens pot fer entrar en bona sintonia o canviar-nos tant l’estat d’ànim que acabem plorant com autèntiques magdalenes.

I és que hi ha especialistes que afirmen que la música sí guarda relació amb el sabor dels aliments que es consumeixen en el mateix moment d’escoltar-la.

Charles Spence, professor de la Universitat d’Oxford, afirma que la relació entre la música i la preferència dels aliments funcionen perquè el cervell s’enganya al rebre certs impulsos elèctric que fan percebre els sabors de manera diferent al que realment son.

“El que és dolç pot semblar fins un 10% més dolç si el so es agut i baix. Per altra banda, els greus i els alts intensifiquen més aquells sabors salats, amargs o condimentats. Aquesta evidència podria ser suficientment forta per impactar de manera positiva en la salut”, afirma Spence

Els aliments et poden agradar o no segons la música de fons que s’estigui escoltant. Per exemple el jazz provoca un major gust pels aliments dolços i augmenta encara més si la melodia és interpretada per un solista, però això no succeeix amb aliments condimentats o picants, assegura Thomas Hummel, investigador de la Universitat de Dresde.

Per tant, i en vista que la música gaudeix d’un paper tant important en les sensacions gastronòmiques ens hem decidit a crear el nostre propi recopilatori, tractant de que puguis replicar els mateixos sabors i sensacions allà on vulguis. Ens trobem a Spotify? Ja tenim la llista de La Terra Girona!

Entrades destacadas
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page